De gebruiker wordt in de configurator geholpen bij het samenstellen van de gewenste reddingsset

In samenwerking met Holmatro heeft Orange Juice een configurator ontwikkeld, waarbij het begrijpen en correct presenteren van de complexe producten van de organisatie een aanzienlijke uitdaging vormde.

Er schuilde een behoorlijke uitdaging binnen dit project, dat kwam vooral voort uit de complexiteit van de technische producten en het omvangrijke systeem van de klant. Enige kennis van het product hebben was dan ook van belang. In het beginstadium van het project zijn wij bij Holmatro op bedrijfsbezoek geweest, waar wij een rondleiding hebben gekregen. Dit heeft gezorgd voor een goede start van het project, hierdoor kregen we een nog beter beeld van het bedrijf en de producten. De producten begrijpen helpt bij het ontwikkelen van een effectieve product configurator. De producten zijn uiterst technisch en bieden vele verschillende toepassingsmogelijkheden. Alle informatie op een duidelijke manier visualiseren was dan ook een grote uitdaging.

Holmatro was zoekende naar een oplossing voor de complexe technische producten die zij bieden. Voorheen werden deze aangeboden in samengestelde sets voor verschillende toepassingen. Binnen dit project draaide het om het ontwikkelen van een innovatieve product configurator, zodat de klant stap voor stap begeleid wordt bij het samenstellen van een passende product set. Tevens is het van belang dat de klant naderhand een PDF toegestuurd krijgt, waarmee naar een dealer in de buurt gegaan kan worden om de product set daadwerkelijk aan te schaffen. Naast de efficiëntie voor de eindklant, moest het ook voor de medewerkers van Holmatro en de dealers waar de klant terecht kan verduidelijking geven.

Om de complexe technische producten op een goede manier te presenteren aan de eindklant, maar ook de medewerkers van Holmatro zelf en de dealer, hebben wij voor Holmatro een product configurator ontwikkeld. De klant kan het samenstellen van de productsets stapsgewijs doorlopen en zal aan het einde een passende product set hebben samengesteld. Aan het einde krijgt de klant een PDF toegestuurd, waarmee zij naar een dealer in de buurt kunnen gaan om daar de product set aan te schaffen.

Holmatro: innovatie in hydraulische gereedschappen

Holmatro is een Nederlands maakbedrijf en bestaat inmiddels al meer dan 50 jaar. Ze leveren gereedschappen voor rescue en industriële doeleinden. De gereedschappen zijn hydraulisch en hebben een werkdruk van 720 bar, waardoor de gereedschappen veel kracht kunnen genereren. 

Holmatro Case Orange Juice Arnhem

Resultaat

De configurator heeft goed uitgepakt en is gepresenteerd op de beurs in Amerika. Het proces verliep soepel, alles ging volgens planning en vanuit beide partijen werd snel geschakeld. Daardoor konden wij de configurator snel en volgens planning opleveren. Holmatro is een prettige klant om mee samen te werken. Een eis vanuit de opdrachtgever was om het bestaande ‘product information system’ gekoppeld te hebben aan de configurator, zodat zij niet op meerdere plekken de producten bij hoeven te houden. 

Als je een serieus bedrijf bent in de markt waar Holmatro zich bevindt, dan is een product configurator onmisbaar. Niet alleen voor de klanten is het een belangrijke tool om te gebruiken, maar ook voor de dealers en de werknemers bij Holmatro is het een uitkomst. Zo weet men precies wat ze de klant moeten bieden afhankelijk van de situatie.

Wist je dat..

Het unieke aan deze configurator is dat je in de eerste stap kunt kiezen uit twee benaderingen: enerzijds kun je kijken naar de set en wat je ermee kunt, anderzijds kun je kijken naar wat je wil doen en wat je daarvoor nodig hebt.

Holmatro Configurator
Je merkt dat Orange Juice zich goed positioneert als specialist in configurators. De expertise en de flexibiliteit op het vlak wat wij wilden, vonden wij een waardevolle optie. Het is een klein, compact team met korte lijnen. Dit is wat Holmatro ook is, ondanks dat we wereldmarktleider zijn.
Jilles Duyndam Global Marketing Manager, Holmatro Rescue Equipmen

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & Digitale strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano