In 2016 startte Primus een strategische oriëntatie, waarbij voor het eerst gesproken werd over een digitale transformatie. Dit vormde het begin van een samenwerking met Orange Juice om online mogelijkheden te benutten.

In 2016 vindt er bij Primus een strategische oriëntatie plaats en wordt er voor het eerst gesproken over een digitale transformatie. Hoe kunnen we nieuwe businessmodellen ontwikkelen waarbij online mogelijkheden worden benut? Orange Juice wordt gevraagd om de online strategie te ontwikkelen en te helpen bij het realiseren van nieuwe online projecten.

Primus wil voor afnemers in de Benelux de kleinere orders, zoals brood labels voor bakkerijen, uitsluitend via het online kanaal aanbieden. Het bedrijf had nog nauwelijks aandacht besteed aan website, social media of andere online uitingen. 

Als eerste stap hebben we een internationale corporate website gerealiseerd. De website is geleverd met het Umbraco CMS, een gebruikersvriendelijk content management systeem. Het resultaat is meer online zichtbaarheid, meer websitebezoek en als resultaat online aanvragen van prospects uit alle werelddelen.  

Naast de realisatie van de webshop en ontwerpeditor, is Orange Juice ook verantwoordelijk voor de exploitatie en optimalisatie van de webshop. Dit omvat het realiseren van functionele uitbreidingen, het genereren van traffic en het optimaliseren van de conversie. Om een webshop succesvol te maken zetten wij meerdere instrumenten in, zoals social media marketing, linkbuilding, Google Ads, e-mail marketing en online advertising.

Marktleider in eetbaar papier

Primus Wafer Paper is al sinds 1916 marktleider op het gebied van eetbaar papier. Het op aardappelzetmeel gebaseerde papier wordt wereldwijd in grote volumes geleverd. In 2016 vond bij Primus een strategische oriëntatie plaats en wordt er voor het eerst gesproken over een digitale transformatie.

Resultaat

In 2017 is de visual identity vernieuwd en daarna zijn de corporate website en de webshop met editor opgeleverd. In de nieuwe webshop kunnen eindgebruikers, zoals bakkerijen, rechtstreeks eetbare producten bestellen. En in de editor kunnen ze brood labels met eigen bedrijfslogo of teksten ontwerpen. Voor de online zichtbaarheid en vindbaarheid wordt een driejarig plan opgesteld met de verschillende online marketing activiteiten. De online omzet groeit snel in 2018 en 2019, zodat begin 2020 de tweede fase ingezet kan worden waarbij we ons richten op internationale expansie.

Primus
Optimisation

Van online strategie tot concreet internetproject

Primus en Orange Juice kozen destijds voor een langdurige samenwerking om samen de online projecten te ontwikkelen. Een deel van de samenwerking was gebaseerd op het shared revenue-model. In lijn met de geformuleerde online strategie gingen wij aan de slag met de corporate website en met een e-commerce project voor de Benelux. De eerste fase van het e-commerce project bestond uit een webshop voor brood labels met een gebruiksvriendelijke online ontwerpeditor. Orange Juice werd verantwoordelijk voor de exploitatie en optimalisatie van de webshop.

Vanaf de start heeft Orange Juice ons meegenomen in een resultaatgerichte en data-gedreven aanpak.
Wouter Smits Commercieel Directeur bij Primus Wafer Paper

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & Digitale strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano