Een geavanceerde configurator voor installateurs

Wij hebben voor ABB een geavanceerde online configurator ontwikkeld. Deze configurator geeft installateurs de mogelijkheid om op maat gemaakte groepenkasten samen te stellen die voldoen aan de specifieke energiebehoeften van woningen en tegelijkertijd de veiligheid waarborgen.

De grootste uitdaging in het project was het implementeren van de samenbouwregels voor de groepenkasten. In samenwerking met ABB hebben we veiligheidsregels en voorkeursplaatsingen van componenten vastgelegd in een document. Deze regels omvatten o.a. de positionering van componenten, maximale belasting, verdeling van fasen en warmteontwikkeling. Vanwege de onderlinge afhankelijkheid van de regels werd het project uitdagend en vrij complex.

 

Door de complexiteit was het van groot belang dat de regels in een goed doordachte architectuur werden ontwikkeld, zodat ze relatief eenvoudig en snel aanpasbaar waren zonder onverwachte gevolgen voor andere delen van het systeem. Het uitwerken en aanpassen van deze regels is gedurende het hele project gedaan, naast de realisatie van andere applicatieonderdelen. Om nauwkeurig over de regels te kunnen praten en ze goed te kunnen uitwerken, was het noodzakelijk voor ons om domeinexpert te worden.

Bij het ontwikkelen van een geavanceerde configurator voor ABB lag er een duidelijk doel voor ogen. Primair wilden we installateurs effectief begeleiden bij het samenstellen van veilige groepenkasten door hen te voorzien van gedegen informatie en ondersteuning. Dit streven is van bijzonder belang, gezien het algemene niveau van kennis onder installateurs op het gebied van groepenkasten over het algemeen niet bijzonder hoog ligt.

In samenspel met ABB hebben we een innovatieve webapplicatie gecreëerd waarmee installateurs eenvoudig online groepenkasten kunnen samenstellen. De oplossing uit zich in een product configurator met een bijbehorende keuzehulp.

Wereldleider in elektrificatie & automatisering

ABB is een technologische wereldspeler. Met activiteiten in meer dan 100 landen en ruim 105.000 werknemers, is ABB een wereldleider in onder andere elektrificatie, proces automatisering en robotisering.

Snelheid en efficiëntie

De configurator is volledig afgestemd op de productieprocessen bij ABB, waardoor snelheid in levering mogelijk is. Met uitgebreide business logica, inclusief warmteberekeningen, doet de configurator zelfs aanbevelingen voor een efficiënte indeling van de groepenkast. De business logica voor het samenstellen is zeer uitgebreid en er is zelfs sprake van warmteberekeningen. Hierdoor kunnen in de configurator suggesties worden gedaan voor een efficiënte en optimale opstelling van de groepenkast.

Het proces van het ontwerpen en bestellen van groepenkasten is een samenspel tussen installateur, groothandel en ABB. De configurator fungeert als spil in het web, waardoor het systeem voor de ABB Hafonorm groepenkast vernieuwd en toekomstbestendig is.

De combinatie van complexe business logica, een gebruiksvriendelijke interface en koppeling met productieprocessen maakt dit project toonaangevend in de industrie. We zijn trots op het resultaat en kijken uit naar verdere innovaties.

ABB Case (1)
ABB

Keuzehulp van ABB

Wanneer de energiebehoeften van een woning bekend is en je niet met een lege groepenkast wil beginnen in de configurator, kun je gebruik maken van de keuzehulp. Deze keuzehulp helpt jou aan de hand van vragen een groepenkast samen te stellen. Met deze vragen geef je antwoord op de energiebehoefte van een specifieke woning. Wanneer alle vragen beantwoord zijn, wordt de gebruiker doorgestuurd naar de configurator. Hier kunnen nog wijzigingen aan toegebracht worden en eventueel componenten toegevoegd worden.

Voor onze nieuwe configurator waren we op zoek naar een ontwikkelaar die uitblonk in design creatie én met expertise over het ontwikkelen van configuratoren. Deze wensen heeft Orange Juice met overtreffende trap ingevuld. Met het kundige en kritische team dat helder communiceert, is het prettig samenwerken.
Yvonne van Oost Product Marketing Specialist

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & Digitale strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano