Orange Juice heeft in samenspel met Hardeman een platform gebouwd, geschikt voor de verschillende doelgroepen die Hardeman heeft.

Door de toegenomen vraag naar ijzerproducten en bouwmaterialen, besluit Hardeman eind 2019 om de webshop te moderniseren. Op dat moment hebben ze al een website, welke verouderd is.

Het doel van dit project was het realiseren van een op maat gemaakte e-commerce oplossing, bestaande uit een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website waar elk van Hardeman’s doelgroepen vindt wat ze nodig heeft.

De maatwerk e-commerce oplossing bestaat uit een webshop voor eindgebruikers met geïntegreerde offertemodule voor werknemers van Hardeman.

Een innovatief familiebedrijf in bouwen en leveren

Hardeman Bouwproducten is onderdeel van Hardeman, een innovatief familiebedrijf dat al bijna 50 jaar bestaat en zich bezighoudt met bouwen, in de breedste zin van het woord. Naast Hardeman Systeembouw, de bouwafdeling, staat Hardeman Bouwproducten: leverancier van een groot assortiment aan bouwproducten, hekken en staal. Een groot deel van het assortiment wordt geproduceerd in de eigen moderne fabrieken in Veenendaal.

Resultaat

De online omgeving wordt vervolgens naadloos aangesloten op de interne - eveneens custom made - software van het bouwbedrijf. Hiervoor werkten we nauw samen met de ontwikkelaar van deze software. Eens per week kwamen we bijeen om de voortang te bespreken en kennis uit te wisselen.

Klantbezoek Hardeman
Hardeman Case 2

Webshop

In de maakindustrie bestaat de productie uit diverse onderdelen en handelingen die samen het eindproduct vormen. Deze elementen hebben ieder eigenschappen en opties waarmee rekening moet worden gehouden om tot een correcte productsamenstelling en prijscalculatie te komen. Dit alles komt samen in de webshop waar afmetingen invloed hebben op de prijs, levertijd en verpakking, producten op maat worden gemaakt of op voorraad zijn en er prijsstaffels zijn waarbij zowel aantallen als afmetingen zorgen voor korting.

Servicelayer

Voor het afstemmen van data en processen is er een koppeling gerealiseerd met de ERP software van Hardeman. De data communicatie verloopt twee kanten op; zo zijn orders vanuit de webshop direct beschikbaar in de ERP software om in behandeling te nemen, maar worden er ook offline orders op de website onder ‘Mijn bestellingen’ getoond. Hiervoor is er een servicelayer als tussenlaag gerealiseerd voor de uitwisseling van data, met functies die naadloos aansluiten op de processen.

Schematische Tekening 1
Offertemodule

Offertemodule

Naast de koppeling met de interne software van Hardeman, hebben wij ook een offertemodule geïntegreerd. Hiermee wordt het uitbrengen van offertes voor het verkoopteam van Hardeman aanzienlijk eenvoudiger en sneller, waardoor ze de klant nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij vinden de samenwerking met Orange Juice heel prettig verlopen. Het team neemt ons project serieus, werkt professioneel en komt met goede oplossingen.
Maarten Spruit Website beheerder bij Hardeman Veenendaal

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano