Orange Juice kreeg de opdracht om een e-commerce oplossing te ontwikkelen, inclusief een online ontwerpeditor. Dit resulteerde in de lancering van HEMA Foto, een platform waarmee gebruikers hun eigen fotoproducten kunnen ontwerpen en bestellen.

Vanzelfsprekend moet zo’n groot bedrijf als HEMA meegaan met de tijd. Daarom werd in 2009 nagedacht over het personaliseren van diverse fotoproducten. HEMA vraagt Orange Juice om een e-commerce oplossing te realiseren inclusief online ontwerpeditor.

Voor HEMA hebben we aan diverse projecten gewerkt, elk met hun eigen specifieke doel. Over het algemeen is ons streven om op maat gemaakte weboplossingen te leveren die perfect aansluiten bij de wensen en eisen van HEMA. We integreren deze oplossingen vervolgens naadloos in het grotere enterprise landschap van HEMA met behulp van cutting-edge cloud architectuur. Ons doel gaat verder dan alleen het behalen van korte termijn commerciële doelstellingen; we houden voortdurend rekening met bredere factoren zoals beheersbaarheid en schaalbaarheid. Dit is van cruciaal belang voor HEMA, gezien hun enorme volume en de piekbelastingen waarmee ze te maken krijgen.

HEMA: van bescheiden begin tot Nederlands begrip.

In 1926 opende HEMA haar eerste winkel. Sindsdien is de onderneming uitgegroeid tot de grootste franchisegever van Nederland. In al die jaren is HEMA loyaal gebleven aan haar merk: uniek, betrouwbaar en toegankelijk. 

Hema Samenwerking Orange Juice

Oplossing

Voor het personaliseren van fotoproducten hebben wij HEMA Foto ontwikkeld. HEMA Foto is een overkoepelende e-commerce omgeving waarin eindgebruikers zelf hun fotoproducten kunnen ontwerpen en bestellen. Naast een webshop is HEMA Foto ook een centrale service hub voor alle aangesloten partijen zoals drukkerijen en logistieke dienstverleners. Onderdeel van de oplossing is een custom made CMS, ontwikkeld door Orange Juice, in combinatie met een backoffice voor order management. De oplossing voor HEMA Foto bestaat naast de webshop dus uit een order management system voor het volledige orderproces, vanaf de creatie van eindgebruikers tot aan verzending. 

Resultaat

Na het succes van het eerste project, HEMA Foto, en mede dankzij resultaat gedreven aanpak en expertise wordt Orange Juice ook gevraagd om verschillende andere online projecten te realiseren waarin enige vorm van personalisatie naar voren komt. Zo hebben we de allereerste versie van HEMA-notarisservice ontwikkeld en de huidige HEMA-tickets en cadeaukaart. Daarnaast hebben we de HEMA Foto snel service gerealiseerd en recent een versie van HEMA Foto voor Frankrijk opgeleverd. Orange Juice is verder verantwoordelijk voor het beheer van de verschillende platformen en eventuele uitbreidingen, optimalisaties en UX-verbeteringen. Ook hier is het behalen van resultaat een continu proces in nauwe samenwerking met het team bij HEMA.

Hema Case (1)
Case Hema

Wist je dat..

Wist je dat Orange Juice al sinds 2009 een langdurige samenwerking is aangegaan met Hema, waardoor we al meer dan een decennium nauw samenwerken aan diverse projecten en initiatieven?

Wij hebben vrijwel dagelijks contact met het team bij Orange Juice en kunnen zo razendsnel schakelen en bijsturen. En dat al meer dan 10 jaar!
Bernard Slinkert Productmanager HEMA Foto

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano