Content marketing, een breed begrip dat start bij het creëren van hoogwaardige content. Dit is cruciaal voor een optimale gebruikerservaring. Een vlotte leeservaring resulteert immers in een effectiever gebruik van de website.  

Content Marketing 1

Het belang van content marketing

Content marketing is belangrijker dan je in eerste instantie zult denken. Zonder content op je website is het simpelweg niet mogelijk om SEO-optimalisatie te doen of effectieve SEA-campagnes op te zetten. Goede, maar vooral relevante content is van belang. Zowel in tekst als beeld kan dit bijdragen aan het vergroten van de merkbekendheid en het creëren van een positieve merkbeleving bij jouw doelgroep. Door waardevolle informatie te delen die perfect aansluit bij de behoeften van jouw ideale klant, trek je niet alleen meer bezoekers naar je website, maar converteer je deze bezoekers ook daadwerkelijk naar leads. 

Content strategie

Het is belangrijk om relevante content te creëren, waarbij een content strategie niet kan ontbreken. Voordat wij aan de slag gaan voor jouw bedrijf met content marketing, vormt het uitdenken van een contentstrategie het startpunt. Hierbij houden wij rekening met de doelstellingen en de overkoepelende strategie van jouw bedrijf. We analyseren welke kanalen relevant zijn, welk type content hierbij past en welke doelstellingen we willen behalen. Wanneer we ervoor kiezen om verschillende social media kanalen in te zetten, ontwikkelen we een social media strategie om de kanalen zo effectief mogelijk in te zetten. 

Content Marketing 2

Wat komt er allemaal kijken bij content marketing?

Content marketing omvat diverse facetten. Zowel tekst als beeld, inclusief fotografie en video, spelen een cruciale rol binnen content marketing. 

Teksten zijn heel belangrijk, zowel op jouw website als op social media en andere communicatiekanalen. Het schrijven van website teksten gaat hand in hand met SEO. Je wilt immers dat jouw website goed gevonden wordt. Daar hoort een pakkende SEO-tekst bij, die voorzien is van relevante keywords. Bij het schrijven hiervan houden wij rekening met diverse SEO-principes. Zo zorgen we niet alleen voor teksten die jouw doelgroep aanspreken, maar ook dat deze teksten daadwerkelijk verkeer naar jouw website genereren. Naast het volledig uit handen nemen van het schrijven van teksten, kunnen we ook jouw bestaande teksten verbeteren. Op die manier werken we samen naar een tekst met impact. 

Iedere organisatie communiceert op een eigen, unieke manier. Bij het creëren van content, zowel tekst als beeld, houden wij rekening met jouw manier van communicatie.  

Visual storytelling, dat is wat je doet met goede fotografie en video. Beide vormen zijn essentieel binnen content marketing. Op jouw website, maar ook op social media, kun je door middel van beeld de mooiste verhalen vertellen. Denk aan een bedrijfsvideo en fotografie. Dit is content wat de sfeer van jouw onderneming weergeeft en kun je langdurig gebruiken.

Naast foto’s en video’s, komen visuals veel voor bij content marketing. Voor complexere design vraagstukken haken wij onze designers aan. Denk bij het ontwikkelen van een pitchdeck of infographics. Mensen zijn van nature visueel ingesteld, en een visual biedt, net als foto’s en video’s, ondersteuning aan de tekst. Of het nu gaat om websites, social media of nieuwsbrieven, vrijwel alle communicatiemiddelen bevatten een vorm van visualisatie.

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & Digitale strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano