Innovatieve tool voor nauwkeurige lasconfiguraties

Orange Juice heeft in nauwe samenwerking met voestalpine een geavanceerde configurator ontwikkeld voor de NRG-las. Dit stelt gebruikers in staat om op efficiënte wijze de diverse mogelijkheden van de NRG-las te verkennen en afgestemde configuraties te genereren.

Bij de aanschaf van een NRG-las zijn meerdere partijen betrokken, waardoor er voorheen veel technische tekeningen heen en weer gestuurd werden. Het was voor ons dan ook een uitdaging om dat hele proces voor iedere betrokkenen goed te kunnen stroomlijnen in de product configurator. Bovendien zijn het enorm technische producten die met railinfrastructuur te maken hebben en beschikken over veel specificaties. Ook dat moest allemaal in de configurator verwerkt worden.  

Voorafgaand aan dit project zijn wij op locatie geweest, waardoor we een beter beeld kregen van het product en de specificaties. Als buitenstaander erin komen was een uitdaging. We hebben in een bestaande e-commerce omgeving een koppeling moeten maken, om de door ons gemaakte configurator in de winkelwagen van het e-commerce platform te kunnen plaatsen. Wij bouwen vaker producten in het systeem van een andere partij, maar het is en blijft altijd een uitdaging. 

Het doel van dit project was om de klanten van voestalpine de mogelijkheid te bieden om de NRG-las, wat een technisch en complex product is, geautomatiseerd te personaliseren.

De wens vanuit de opdrachtgever was om hun klanten de mogelijkheid te bieden om het product geautomatiseerd te personaliseren. Deze uitdaging gingen wij maar al te graag aan. De opdrachtgever had specifieke eisen, want een NRG-las is een technisch en complex product. De gebruiker moet geadviseerd worden waar nodig. De configurator biedt dan ook veel uitleg en business logica, waardoor het onmogelijk is om een onjuist product te bestellen. Zo is de configurator niet alleen een e-commerce product, maar ook een opleidingstool.

Innovatie en betrouwbaarheid in de spoorwegindustrie

voestalpine Track Solutions Netherlands (onderdeel van het wereldwijde voestalpine Railway Systems) is de grootste spoorwegleverancier van Nederland. Ze levert alle producten, services en logistieke dienstverlening, voor zowel nieuwe projecten, alsook voor storing- en onderhoudsprojecten. Ze ondersteunt beheerders en aannemers bij de aanleg en het onderhoud van de railinfrastructuur en specialiseert zich in ‘just in time deliveries’. De elektrische scheidingslas (NRG-las) is als pilotproduct aangemerkt voor dit automatiseringsproject. 

Resultaat

Het project heeft geresulteerd in een bijzondere product configurator. Samen met de opdrachtgever zijn wij erg tevreden over het eindresultaat. Beide partijen hebben de ambitie uitgesproken in de toekomst meerdere projecten in samenwerking uit te rollen. We kijken uit naar deze langdurige samenwerking, waarbij het verder automatiseren van maatwerk het doel is.

Voestalpine Samenwerking Orange Juice
Nrg Las Foto

Wist je dat..

De product configurator van de NRG-las bevat verschillende animaties. Dit maakt het net wat speelser en anders dan andere configurators die wij hebben ontwikkeld. Dat is precies waar de opdrachtgever naar opzoek was.

Orange Juice stelt een heleboel kritische vragen, daardoor kreeg ik veel vertrouwen. Ze snapten waar we het over hadden en ze boden de ruimte voor het maken van animaties en marketing, dit sprak mij erg aan.
Maarten Snijder Product Owner voestalpine Tracks Solutions

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano