De basis voor dit project wordt gevormd door een professioneel e-commerce platform in combinatie met een geavanceerde online product configurator.

Het realiseren van een product configurator is altijd een uitdaging die nauwkeurige aandacht vereist. Het verzamelen van alle benodigde informatie is hierbij van groot belang. Denk aan het definiëren van zakelijke regels, zoals productvarianten, opties met onderlinge afhankelijkheden en prijscalculaties. Het correct beheren van deze complexiteit is cruciaal, zodat de opdrachtgever zelfstandig kan opereren. Bovendien is het ontwerpen van een gebruiksvriendelijke interface voor een product configurator een significante uitdaging. Hierbij moeten tal van keuzes worden geïntegreerd, zonder dat de interface te druk of verwarrend wordt voor de gebruiker.

Marieke en Jeroen, eigenaren van Hout op Maat, wilden in 2017 een nieuwe strategische koers bewandelen, waarbij het online verkopen een essentiële rol spelen. Ze vroegen ons om de digitale transformatie te begeleiden.

De basis werd gevormd door een professioneel e-commerce platform in combinatie met een geavanceerde online product configurator. De online omgeving werd vervolgens middels API koppelingen aangesloten op de productieprocessen voor houtbewerking. Marieke en Jeroen werden gedurende het hele traject nauw betrokken bij alle ontwikkelingen en optimalisaties. Ook na oplevering van de webshop en configurator.

Creëer unieke houten wandplanken

Van Wijk Houtindustrie is een traditionele onderneming in de maakindustrie. Houtopmaat.nl is hier onderdeel van en bieden klanten de mogelijkheid om zelf moeiteloos unieke, op maat gemaakte massief houten wandplanken te creëren van Nederlandse bodem.

Resultaat

In de nieuwe online omgeving kunnen eindgebruikers houten producten zelf op maat ontwerpen. We starten met één productcategorie, namelijk ‘wandplank op maat’, en breiden daarna uit met andere categorieën, zoals ‘tafelblad op maat’ en ‘deur op maat’. Voor de online zichtbaarheid en vindbaarheid wordt een meerjarig plan opgesteld met alle online marketing activiteiten. Zo transformeert Houtopmaat.nl naar een online aanbieder van op maat gemaakte producten van massief hout.

Hout Op Maat Case 2
Hout Op Maat Case (2)

Wist je dat…

Met de groei van het aantal webshopbestellingen de behoefte aan automatisering van de processen steeds groter werden. Bij de realisatie van de nieuwe webshop hebben we hier rekening mee gehouden; met behulp van een API-koppeling worden bestellingen nu automatisch ingeladen, waardoor de productie direct gestart wordt. Bij elke stap van het productieproces ontvangt de klant automatisch een update via e-mail. Verder worden bestellingen aangemeld bij PostNL en hoeft er alleen nog maar een label geprint te worden.

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano