Ontdek de online ontwerpeditor van DPG Media. Met deze gebruiksvriendelijke tool kunnen zowel particulieren als uitvaartondernemers op een visueel aantrekkelijke manier digitale rouwberichten creëren en delen.

De grootste uitdaging binnen dit project zat in het afstemmen met verschillende onderdelen van DPG Media voor de integratie met hun systemen. Daarnaast moesten we technisch voorbereid zijn op extreme piekbelasting om de contentweergave in diverse online kranten te kunnen ondersteunen.

Eerder hebben wij voor DPG Media een self-service advertising platform ontwikkeld. Nu kregen wij de vraag om hun huidige webapplicatie waarmee digitale rouwadvertenties gemaakt worden te optimaliseren, zodat die ook zou aansluiten op het bestaande Mediablend platform.

Met de vernieuwde online ontwerpeditor kunnen zowel particulieren als uitvaartondernemers eenvoudig een rouwbericht opstellen. Het proces is gebruiksvriendelijker en visueel aantrekkelijker dan de voorgaande applicatie. De gebruiker kan kiezen voor verschillende templates en zelf de teksten positioneren. Tevens is deze webapplicatie gekoppeld aan diverse social media kanalen, waaronder Facebook, zodat een bericht eenvoudig kan worden gedeeld. De afbeeldingen worden automatisch op de juiste manier geschaald zodat deze voldoen aan de gebruikelijke afmetingen van de social media platformen.

Grootste mediabedrijf van Nederland

DPG media is het grootse mediabedrijf van Nederland en eigenaar van het AD, Nu.nl, Q-music en de Volkskrant. Het bedrijf opereert in verschillende mediasectoren, waaronder kranten, tijdschriften, televisie en online media. 

Resultaat

Het eindresultaat is een gebruiksvriendelijke online ontwerpeditor waarmee particulieren en uitvaartverzorgers een digitale rouwadvertentie kunnen opmaken. Bij het maken van een rouwbericht kan de gebruiker zelf kiezen voor welke kranten dit bericht bedoeld is. De rouwadvertenties zijn vergelijkbaar met de offline prints, maar dan digitaal. Deze worden getoond onderaan de homepage van de nationale, regionale of lokale kranten naar keuze en op de pagina “in herinnering”. De gemaakte rouwberichten zijn ten alle tijden online terug te vinden. De nieuwe applicatie biedt een uitstekende user experience en extra mogelijkheden.

DPG Case (1)
DPG Media Case

Wist je dat..

Wist je dat de ontwerpeditor voor DPG Media is ontwikkeld voor twee type gebruikers en er daardoor sprake is van twee verschillende flows binnen de applicatie? Zakelijke accounts krijgen bijvoorbeeld een factuur opgestuurd waar particulieren direct dienen te betalen. Ook worden berichten van zakelijke gebruikers direct geplaatst zonder controle van de redactie. De publicaties worden vanuit de ontwerpeditor verwerkt door de bestaande systemen van DPG Media voor publicatie op de online platformen.

In 3 maanden een minimal viable product gerealiseerd voor de transformatie van een advertentiemodel. De korte time2market was alleen mogelijk door als een hecht team te werken met de experts van Orange Juice.
Timo Simmering Business Unit Manager bij DPG Media Familieberichten & Rubrieken

We helpen je graag om digitaal succes te behalen

Wij vertellen graag meer over onze oplossingen. Je kunt ons bereiken via telefoon of mail.
Remco Van Nieuwenhoven (1)
Remco van Nieuwenhoven Oprichter & Digitale strateeg
ContactEmployee Remco van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 remco@orangejuice.nl
Over mij
  • ️Zen
  • Zoons
  • Handicap 17
Dion Van Nieuwenhoven
Dion van Nieuwenhoven Technisch directeur
ContactEmployee Dion van Nieuwenhoven +31 (0)26 327 40 45 dion@orangejuice.nl
Over mij
  • Leest alles
  • Hobbytuinder
  • Speelt (een beetje) gitaar en piano