Vertel ons eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Laura van Aperen, de nieuwe UX/UI designer bij Orange Juice. Ik ben opgegroeid in Schiedam, maar sinds kort woon ik samen met mijn vriend en hond Mango in Druten. Op de middelbare school wist ik eigenlijk al: ‘Ik ga communicatie en multimedia design studeren’. Ondanks dat ik erg zeker was van mijn zaak, heb ik destijds ook gekeken naar de studie webdevelopment. Tijdens een meeloopdag kwam ik er al snel achter dat de ontwerp kant toch meer bij mij past en is mijn keuze uiteindelijk alsnog gevallen op communicatie en multimedia design.

Ux Ui Designer Laura

Waarom Orange Juice?

Voordat ik kwam werken bij Orange Juice, heb ik vier jaar in de ruimtevaart software gewerkt als designer. Ik was niet zozeer opzoek naar een andere baan, maar stond wel open voor iets nieuws. Via LinkedIn kwam ik terecht bij Orange Juice en dat wekte gelijk mijn interesse. Ik heb een mail gestuurd en al snel werd ik uitgenodigd op gesprek. Het gesprek voelde gelijk goed aan, ze hebben leuke klanten, variatie in opdrachten en je hebt veel vrijheid in je werk. Daarnaast hebben ze ook nog eens een leuk team! Dat zijn aspecten die mij erg aanspreken.

Wat ga je precies bij ons doen?

Bij Orange Juice ga ik aan de slag als UX/UI designer. Mijn expertise ligt bij UX/UI design, maar ik zal mij ook bezighouden met allround ontwerpopdrachten. Een erg variërende functie dus! Wat het extra leuk maakt is dat mijn ideeën daadwerkelijk uitgewerkt worden door de webdevelopers en dit zie ik dan weer terug in het eindresultaat.

Waar ben je extreem goed in?

Het is niet dat ik echt zozeer heel goed ben in het ontwerpen zelf, maar meer in het inleven in de gebruiker en de klant. Ik kijk vanuit het perspectief van de gebruiker voordat ik een ontwerp maak. Daarnaast ben ik, in tegenstelling tot de meeste designers en creatievelingen, goed in het bewaren van overzicht en structuur.

Wat maakt jou vrolijk?

Honden maken mij het gelukkigst! Ik ben ermee opgegroeid en ben dol op ze. Een tijd heb ik zelf geen hond kunnen nemen in verband met mijn kantoorbaan. Ik ben er geen voorstander van om een hond de hele dag alleen thuis te laten. In die tijd ben ik in het weekend altijd honden oppasser geweest, zodat ik toch de zorg voor honden op mij kon nemen. Mijn vriend werkt vanuit huis als zzp’er en tijdens de coronapandemie kwam er, net als bij vele anderen, verandering in mijn werksituatie. Toen hebben wij onze hond Mango gekregen. Mijn droom was om een eigen hondenpension te hebben, maar door alle regelgeving en kosten heb ik deze droom toch maar laten varen.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik vind dit altijd een hele lastige vraag. Ik ben iemand die meer leeft met het jaar en dan zie ik wel hoe het allemaal loopt. Over een jaar kan mijn leven heel anders zijn, omdat ik bepaalde dingen heb meegemaakt. Ik kijk niet zo ver in de toekomst en kijk meer naar: ‘Wat wil ik nu, op dit moment.’

We zijn erg blij met Laura in ons team! Wil jij ook ons team komen versterken? Neem een kijkje bij onze vacatures, want wellicht zit er wel een functie voor jou bij.