Vertel ons eens wat meer over jezelf

Mijn naam is Nina, ik ben 36 jaar oud en woon samen met mijn man en onze twee kinderen in Bemmel. Na de havo heb ik gekozen voor de studie hbo-rechten en uiteindelijk ben ik afgestudeerd in de richting van arbeidsrecht. Ik was destijds nog erg jong en zoekende in wat ik precies wilde. Daarom koos ik een zo breed mogelijke studie, zodat ik in de zoektocht naar mijn eerste baan een wat ruimere keuze zou hebben.

Al snel kwam ik erachter dat HR mij erg aansprak en ben daarom in die richting gaan afstuderen. In de praktijk bleek een volledig juridische functie het toch niet helemaal voor mij te zijn. De studie toegepaste psychologie kwam op mijn pad en ik besloot om deze studie te volgen. Tijdens deze studie kreeg ik de kans om bij Randstad als intercedent aan de slag te gaan. Ik heb mijn P behaald en het aanbod van Randstad met beide handen aangegrepen om mezelf verder te ontwikkelen. Uiteindelijk kwam er een Junior HR functie vrij bij Douglas, dit is precies waar ik naar opzoek was. Gaandeweg heb ik mezelf binnen het bedrijf kunnen door ontwikkelen tot HR-adviseur en heb ik ‘on the job’ heel veel geleerd.

Nina Blog

Waarom Orange Juice?

Al een aantal jaar was ik werkzaam bij mijn vorige werkgever. Ondanks dat ik het erg naar mijn zin had en goed op mijn plek zat, was ik toch nieuwsgierig naar iets nieuws. Ik sta altijd open om nieuwe dingen te leren. De vacature van HR adviseur/coach bij Orange Juice kwam toevallig voorbij op LinkedIn. Ik was erg benieuwd naar deze functie, maar zat nog wel met een hoop vragen Ik heb vrijwel direct opgebeld en een heel leuk gesprek gehad met Remco, die mij de veelzijdigheid en uitdagingen in de rol goed kon toelichten. Gedurende het sollicitatieproces heb ik gesprekken gehad met andere medewerkers binnen het bedrijf. Leuk dat veel werknemers ervoor open stonden om van tevoren al kennis te maken.

Orange Juice is een commerciële en dynamische omgeving en dat is precies wat bij mij past. Ik heb ervaring met het werken binnen de commerciële sector en kan mezelf enigszins verplaatsen in wat het bedrijf doet. Ik ben echt een mensen mens en het feit dat het bedrijf aandacht wil geven aan de mensen binnen het bedrijf, zegt iets over de organisatie. Dat sprak mij dan ook direct aan bij Orange Juice.

Deze functie is een groot contrast met wat ik gewend ben. Bij Orange Juice werken we met een kleiner team, wat vraagt om een andere benadering. Bovendien ben ik ‘solo’ in de rol als HR adviseur/coach, waardoor ik echt vanuit mezelf kan herontdekken hoe ik bepaalde zaken ga vormgeven.

Wat ga je precies doen bij Orange Juice?

Bij Orange Juice ga ik aan de slag als HR adviseur/coach. Het is een hele veelzijdige rol, waarbij ik mij bezig ga houden met alles wat HR omvat. Binnen het bedrijf vinden ze het belangrijk dat er aandacht naar het team gaat, daar is mijn rol ook op gericht. Het is een kwestie van onderzoeken wie waar behoefte aan heeft, want dit is voor iedereen weer anders. Verder zal ik mij richten op de algemene ontwikkeling binnen het bedrijf, ben ik betrokken bij de team ontwikkeling en coaching. Hierbij kijk ik o.a. naar wat goed gaat en wat beter kan. HR en arbeid is een veranderende wereld, waardoor ik continu op de hoogte moet zijn van nieuwe ontwikkelingen m.b.t. bijvoorbeeld wetgeving.

Mijn functie is echt een gevoelsfunctie. Het is belangrijk om een cultuur te creëren, waarbij iedereen zich op zijn gemak voelt bij mij en naar mij toe durft te komen. Verbinden en happiness creëren in deze functie is essentieel, dit uit zich op verschillende manieren. Ook is werving en selectie een belangrijke pijler en ga ik in de huidige situatie structuur aanbrengen. Interne communicatie, verbinden én organiseren maken het een mooie afwisselende functie.

Waar ben je extreem goed in?

Zoals ik eerder al heb benoemd ben ik een echt mensen mens. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in mensen en het verhaal erachter. Ik vind het interessant om te kijken bij wie ik aan welke knoppen kan draaien en waar deze persoon van gaat floreren. Ik ben iemand die mensen goed op hun gemak kan laten voelen. Een spin in het web, dat is wat ik ben. Dit sluit ook weer goed aan bij de functie van HR adviseur/coach bij Orange Juice.

Wat maakt jou vrolijk?

Ik, als echt mensen mens, houd ervan als er een menselijke sfeer hangt binnen een bedrijf. Dit is wat mij ook zo aanspreekt bij Orange Juice. Ieder mens maakt fouten en daar leer je ook weer van. Ik word er dan ook blij van als de ruimte er is om te leren, het oké is om fouten te maken en je daar niet direct op afgerekend wordt.

Los van mijn werk, houd ik ontzettend van dansen! Eens in de zoveel tijd moet ik erop uit. Ik ga graag naar festivals en feestjes. Uit mijn drukke sociale leven en het bezig zijn met sporten, zoals zumba, yoga en buitensport haal ik veel voldoening. Ik ben echt een bezige bij! Door mijn nieuwsgierigheid ben ik benieuwd naar de rest van de wereld en verschillende culturen, reizen is dan ook een grote passie van mij waar ik erg gelukkig van word.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Over vijf jaar hoop ik toch wel om nog bij Orange Juice te werken. Ik ben erg loyaal naar werkgevers en als ik ergens aan begin, dan bijt ik mezelf er helemaal in vast. Ik hoop dat we dan de pijlers: algemeen en verbinding goed hebben staan en hierop verder kunnen bouwen.