Orange Juice heeft een nieuwe webshop met configurator voor Van Staal Oldwood gerealiseerd

De webshop van Oldwood was er al, maar voor Van Staal Oldwood hebben wij de opdracht gekregen om een nieuwe webshop te ontwikkelen waarin de klant geheel zelfstandig een kast op maat kan samenstellen en bestellen. Een configurator koppelen aan een bestaande webshop is vaak ook mogelijk, echter het gekozen e-commerce pakket (standaard software) brengt de nodige beperkingen met zich mee voor aansluiten van aanvullende modules.  Daarom is ervoor gekozen om een geheel nieuwe webshop te realiseren met daarin een configurator, zodat de klanten van Oldwood o.a. de afmetingen, soort kast, kleur en andere specificaties kunnen selecteren. Door de gebruiksvriendelijke interface, kunnen ze zelf gemakkelijk hun eigen ‘droomkast’ samenstellen. De output die de configurator genereert is afgestemd op het productieproces van de industriële kasten.

Een interessant aspect van dit project is dat Van Staal Oldwood nu volledige controle heeft over de opties en instellingen in het CMS van Umbraco. Dit houdt in dat ze zelf op elk gewenst moment nieuwe kasttypen kunnen toevoegen of bestaande opties kunnen aanpassen, zonder dat ze afhankelijk zijn van onze expertise

Oldwood Samenwerking Orange Juice
Ik heb Oldwood ervaren als een hele fijne klant om mee samen te werken. Ik had gedurende het project hele korte lijntjes met Marit, wat ervoor zorgde dat het project heel soepel verliep.
Lars Heesakkers Back-end developer Orange Juice

Verloop samenwerking

Marit, van Oldwood, gaf aan dat de samenwerking al vanaf het begin af aan goed verliep met een positief gevoel over de betrokkenheid. Vanuit Orange Juice zijn wij voorafgaand aan de samenwerking bij hen langs geweest in de showroom in Midwoud. Wij vinden het belangrijk om in onze klanten te investeren door een bezoek te brengen aan de klant, zodat wij een beter beeld krijgen bij de klant en de producten en/of diensten die zij leveren. Hierdoor kunnen wij de best passende online oplossingen ontwikkelen en opleveren bij de klant. Er is heel veel contact geweest tussen Lars, developer bij Orange Juice en lead in dit project, en het team bij Oldwood.

Wat Marit verbaasde was dat we bij Orange Juice werken met sprints en iedere keer duidelijk aangaven wat we gingen doen en wanneer het klaar was. Dit was volgens haar altijd perfect georganiseerd, in het verleden hebben ze bij Oldwood met andere partijen minder goede ervaringen gehad. Marit: ‘We hebben een hele goede ervaring gehad met Orange Juice.’ De uitdaging die er was tijdens het project lag misschien meer bij ons, dan bij Orange Juice. De fotografie liet op zich wachten, omdat we binnen het bedrijf het ook erg druk hadden. Daardoor stagneerde het soms. Mijn ervaring met Orange Juice is alleen maar positief.’

Als ik de samenwerking in een paar woorden moet beschrijven is het: professioneel, actief en meedenkend. Het is heel positief geweest en elke keer pakken jullie het professioneel aan.
Marit Appelmans Oldwood

Wat gaan wij nog meer betekenen voor Oldwood en Van Staal Oldwood?

Na de succesvolle oplevering van de nieuwe webshop voor Van Staal Oldwood eindigt de samenwerking niet. Het online marketing team van Orange Juice gaat nu aan de slag met de performance marketing voor het bestaande e-commerce platform en voor de nieuwe webshop.  

Wat hierbij erg prettig is, is dat Oldwood zelf al volop actief is op social media en zelfstandig content produceert en plaatst. Het team van Oldwood werkt aan de promotie van de woonwinkel op social media en marktplaatsen. Orange Juice gaat helpen bij het zetten van de volgende stap, door de woonwinkel ook online zichtbaar én vindbaar te maken. Wij gebruiken hiervoor onze expertise op het gebied van zoekmachinemarketing (SEO en SEA), mailmarketing, conversie optimalisatie en data-analyse. Het doel is om beide webshops te ondersteunen bij het vergroten van hun online zichtbaarheid, het aantrekken van meer klanten en het stimuleren van de online en offline verkoop.

Oldwood Samenwerking Met Orange Juice
Oldwood is een interessante case. De woonwinkel is een fysieke beleving, maar de zoektocht begint ook online. Voor ons is de uitdaging om te kijken hoe we klanten van online naar de winkel krijgen.
Remco van Nieuwenhoven CEO Orange Juice

Contact

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen op het gebied van e-commerce, configurators en/of performance marketing? Neem contact met ons op.